dimarts, 3 de maig del 2016

Bacillus thuringiensis

Nom:
Nom científic: Bacillus thuringiensis.
Classificació:
Regne: Eubacteria
Filum: Firmicutes
Classe: Bacilli

Ordre: Bacillales

Família: Bacillaceae

Gènere: Bacillus


Característiques morfològiques:
Colònies de 3 a 8 mm de diàmetre, de color de gris a verd, amb aspecto de vidre amb cantons regulars que formen agrupacions en cadenes que es poden observar macroscòpicament.
Característiques metabòliques:
Segueix les rutes de glicòlisi o la via de les pentoses fosfat per a sucres, cicle de Krebs modificat I el cicle del glioxilat. Per el metabolisme del nitrogen catabolitza aminoàcids I assimila l’amoni. Posteriorment actuen com a donadors de nitrogen a alters metabolits per la via de transaminació, no tél’enzim enzima α-cetoglutarat de la deshidrogenasa pel que no es completa el cicle de Krebs, en el seu lloc es realitza el cicle de l’àcid aminobutíric donant com a producte el succinat que retorna al cile de Krebs.
Característiques ecològiques:
El rang de temperatura òptim per a la major producció d’endotoxina ocorr entre 28 i 30 graus Celsius.  El creixement resulta òptm a ph: 5,6-8,5El seu pH inicial és aproximadament 7 però decreix fins a 5,8 per la formació d’acetat o d’àcid lactic. Com a font de carboni utilitza hexoses com la sacarosa, el glicerol i la glucosa; com a font de nitrogen llevats i/o peptones.
Altres característiques, aplicacions o problemàtiques:
Les seves espores s’utilitzen per al control de plagues com insecticida, el seu principal problema és la contaminació genètica del blat silvestre per la sobreexposició a aquest plaguicida. Durant l’esporulació aquests bacteris formen la proteïna cristal·lina Cry que causa una malaltia mortal a l’insecte, provocant la formació de porus a les cèl·lules epitelials de l’intestí mitjà, la qual cosa permet el pas de fluids intestinals a la resta d’òrgans i teixits vitals de l’insecte. A més, les toxines produeixen la paràlisi de l’intestí de l’insecte, impedint els moviments peristàltics i evitant l’absorció d’aliments. Així doncs, es tracta d’un eficaç insecticida que afecta sobretot a les larves.
Jordi Ferrà Canet

Grup 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada