dijous, 5 de maig del 2016

Mycobacterium spp.

  • Nom:  Mycobacterium spp.

  •  Classificació
  • Regne: Bacteria
  • Fílum: Actinobacteria
  • Ordre: Actinomycetales
  • Subordre: Corynebacterineae
  • Família: Mycobacteriaceae
  • Gènere: Mycobacterium  


  •  Característiques morfològiques 

- Se'ls considera gram positiu per la absència de la membrana externa. Tot i això no es poden classificar per tinció de gram ja que presenten àcid alcohol resistència que li confereix resistència a la decoloració gràcies a la elevada concentració d'àcids micòlics.
- No esporulen, excepte Mycobacterium marinum i potser M. bovis.
- No tenen motilitat.
- Morfologia de bacils recte i vegades lleugerament corbada.
- Mida d'entre 0.2 i 0.6µm d'ample i 1.0 i 10µm de llarg.
- Alguns produeixen carotenoids.


  • Característiques metabòliques 
- Organisme aerobi obligat (oxigen com acceptor final d'electrons).
- Com a font de carboni utilitza la glucosa.
- Com a font de nitrogen utilitza el nitrat. 


  • Característiques ecològiques

- La temperatura òptima varia segons àmpliament segons l'espècie en un rang  des de 25 °C fins més de 50 °C.
- Són microorganismes molt estesos que viuen típicament a l'aigua i on hi ha fonts de menjar. Tot i això hi ha alguna espècie paràsita que no es troba vivint lliurement com la causant de la tuberculosis o la lepra.
- Necessiten més de 20 dies per completar un cicle de divisió.


  • Altres característiques, aplicacions o problemàtiques 

La seva patogenicitat ha tingut èxit gràcies a les formes de latència (espores).Poden estar llargs períodes sense provocar símptomes i quan les condicions són adequades passen al seu estat patogènic.
Els membres de Mycobacterium són agents de malalties infecciones que han acompanyat a la humanitat al llarg de la història. Mycobacterium tuberculosis i Mycobacterium leprae són els agents més freqüents de les dues malalties més conegudes d’aquest gènere: la tuberculosis i la lepra. Es pensa que van sorgir de bacteris provinents del sòl. M. tuberculosis va evolucionar per infectar vaques i d’aquí cap als humans mitjançant els animals domèstics. En general provoquen malalties difícils de tractar, ja que són resistents a molts antibiòtics, per tant són un factor a tenir en compte en un ambient degut a la seva capacitat per colonitzar i produir la mort d'animals i persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada