dilluns, 2 de maig del 2016

Brucella spp

BRUCELLA SPP.

  • NOM CIENTÍFIC: Brucella spp.
  • NOM COMÚ: Brucella

  • CLASSIFICACIÓ TAXONÒMICA
Fílum: Proteobacteri
Classe: Proteobacteri alfa
Ordre: Rhizobiales
Família: Brucellaceae
Gènere: Brucella

CARACTERÍSTIQUES MORFOLÒGIQUES:
Petits cocs immòbils, Gram negatius. Dins dels cocs es classifica com cocobacilos o bastonets curtsde vores rectes o lleugerament convexos i d'extrems arrodonits. De 0,5 - 0,7μm d' ample per 0,6 -1,5μm de llarg. Es presenten individualment, tot i què de vegades en parelles, en cadenes curtes o en petits raïms. No produeixen càpsules, espores ni flagels. No solen presentar coloració bipolar.
No són acidoresistents , encara que poden resistir a la decoloració pels àcids febles o pels àlcalis com en els mètodes de coloració de Macchiavello o de Köster modificada.
Les espècies de Brucella es caracteritzen d'acord amb l'aspecte de la seva membrana externa en " llises " i " rugoses " . Aquesta diferència es produeix pel tipus de LPS que predomina a la membrana externa. Per a les llises, predomina el LPS - S i per a les rugoses predomina el LPS – R.

CARACTERÍSTIQUES METABÒLIQUES:
Aerobis, que posseeixen un metabolisme respiratori. Moltes soques exigeixen un suplement (del 5 al 10%) de C02 per al seu creixement, sobretot pel primer aïllament. Quimioorganotròfics, amb necessitats nutritives completes, inclosos molts àcids aminats, la tiamina, la nicotamida, la biotina i el magnesi. Algunes soques exigeixen sèrum o altres col·loides per al seu creixement. Són catalasa i oxidasa positives.
Oxiden molts àcids aminats i hidrats de carboni. Redueixen els nitrats en nitrits. La urea s'hidrolitza encara que a un grau variable.
La producció de H2S varia en funció de les espècies i dels biotips. Nos'empra el citrat com a única font de carboni. No hi ha producció de indol.
Els sistemes de transport dels electrons inclouen els citocroms a, a3,b, c i O.
Al menys la especia B.abortus i B.metilenus no segueixen la via clàssica de la glucòlisi sinó que oxiden els sucres parcialment per una via afí a la de les pentoses.

CARACTERÍSTIQUES ECOLÒGIQUES:
Brucella és un bacteri patogen i es coneixen deu espècies, algunes d'elles amb diferents biotips, cadascuna de les quals es diferencia en l'especificitat de l'hoste. Es descriuen sis espècies clàssiques, les quals s'han diferenciat amb base en les seves característiques antigèniques i el seu hoste animal preferent: B. melitensis (ovella, cabra, camell); B. abortus (vedella, búfal, camell, iac); B. suis (porc, llebre, ren, rosegador, caribú); B. canis (gos); B. neotomae (rosegadors) i B. ovis (ovelles). Recentment s'han descrit quatre espècies addicionals: B. Ceti i B. pinnipedialis per a espècies que s'allotgen en cetacis i foques respectivament; B. microti per a espècies que s'allotgen en guineus vermelles i rosegadors de camp; i B. inopinata, aïllada d'una infecció en humà.
Brucella pot sobreviure durant més de dos mesos en aigua a 20ºC , dos mesos en terra i pastura fresc en un ambient humit , fins a 8 mesos en purins i molts mesos en substrats secs ( fenc , pols, llana, equips i estris de treball, etc. ) . la supervivència és més prolongada quan la temperatura és baixa, principalment
quan es troba per sota del punt de congelació.
També pot sobreviure durant mesos en òrgans i carcasses d'animals, o en sang a 4ºC . A la carn sobreviu durant períodes de temps molt curts , excepte si està congelada , en aquest cas pot sobreviure durant anys.

ALTRES CARACTERÍSTIQUES, APLICACIONS O PROBLEMÀTIQUES:
És el causant de la brucel·losis, una malaltia que afecta tant a homes com a animals. En l'ésser humà , la malaltia produïda per Brucella , es caracteritza per febre aguda ondulant, mal de cap, suors abundants nocturnes, fatiga i anorèxia. És transmesa per la ingestió d'aliments contaminats, especialment pel consum de productes làctics no pasteuritzats com llet i formatge provinents d'animals infectats ; per contacte directe amb un animal infectat o per inhalació d'aerosols en ambients contaminats. L'exposició infecciosa mínima està en 10-100 organismes. La brucel·losi també es produeix per exposició ocupacional (per exemple, exposició al bestiar, ovelles, porcs) o a la feina en laboratoris. Es tracta d’una zoonosis (transmissió d’animals a humans).
 


Andrea Ferrando
Grup3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada