dimarts, 3 de maig del 2016

Legionella spp.

Nom: Legionella spp.

Classificació:


Filum
Proteobacteris
Subdivisió
Gammaproteobacteria
Ordre
Legionellales
Família
Legionellaceae
Gènere
Legionella


 Característiques morfològiques: Poden ser bacils pleomòrfics o filamentosos, gram negatius, que oscil·len entre 0,3 i 0,9 mm d’amplada i d’1,5 a 5 mm de llargada, mòbils per presència d’un o més flagels polars o subpolars.


Característiques metabòliques:
-      Aerobi estricte.
-      Obtenen energia majoritàriament del catabolisme d’aminoàcids, però també poden oxidar la glucosa per via Embden-Meyerhof-Parnas.
-      Requeriment nutricional de ferro i L-cisteïna.
-      Totes les espècies contenen superòxid dismutasa, catalasa o peroxidasa.
-      Poc actives.
Característiques ecològiques: Tenen gran ubiqüitat, multiplicant-se a una temperatura d’entre 20 °C i 45 °C. El seu hàbitat natural són aigües superficials com llacs rius i estanys (aigua dolça). Bon colonitzador d’aigües sanitàries (freda o calenta) o altres sistemes que empren aigua pel seu funcionament com condensadors evaporítics, fonts ornamentals, torres de refrigeració, dutxes, humificadors, etc. El seu requeriment nutricional de ferro i L-cisteïna els obliga a créixer dins de protozous o ambients amb biofilms.


Altres característiques, aplicacions o problemàtiques: 20 de les espècies del gènere Legionella són causants de malalties com febre Pontiac o en casos greus legionel·losis.

Jean Luis Alcívar
Marina Almató
Mar Batlle
Paula Berenguer







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada