dijous, 5 de maig del 2016

Brocadia spp.

·      NomBrocadia spp
·      Classificació:
Fílum à Planctomycetes
- Classe à Planctomycetia
- Ordre à Planctomycetales
- Família à Planctomycetacea
- Gènere à Candidatus Brocadia

·      Característiques morfològiques:
Brocadia anammoxidans és un bacteri esfèric en forma de coc, d’un diàmetre aproximat de 800-1100 nm. No pertanyen ni a gram-positius ni a gram-negatius, ja que estan delimitats per una paret proteica absent de peptidoglicà, a diferència dels altres bacteris.

·      Característiques metabòliques:
Són organismes quimiolitoautotrofics això vol dir que com a font d’energia utilitzen reaccions químiques. I com a font de poder reductor utilitzen compostos inorgànics reduïts. Un exemple seria quan en condicions anaeròbiques l’amoni s’oxida utilitzant el nitrit com a acceptor d’electrons, procés anomenat anammox:
                     NH4 + + NO2 - → N2 + 2H2O
També pot seguir un metabolisme autotròfic, on es fixa el CO2  a través de la via de l’acetil-coA.
Per tant la font de carboni serà inorgànica a partir de CO2. Es poden considerar respiradors anaerobis ja que l’acceptor extern d’electrons no cal q sigui l’oxigen.
Posseeixen un orgànul especial anomenat anammoxosoma que ocupa un 30-60% de la cèl·lula. El seu interior no comparteix el mateix citosol que la cèl·lula i la composició lipídica de la membrana evita que els productes tòxics que es formen a dins no es mesclin amb el citoplasma cel·lular.
Una altre característica que els diferencia és el fet de que no es poden cultivar al laboratori a causa de la naturalesa d’aquests, dels seus requeriments nutricionals són bastant exigents i això dificulta crear un medi per ells on es puguin desenvolupar correctament .

·      Característiques ecològiques:
-        Creixen a temperatures d’entre -2 i 43 °C, i a un pH de 6.7 - 8.3. El pH òptim és a pH=8, però la temperatura varia segons l’espècie.
-       Aquest microorganisme el trobem en molts ambients: en les fondàries marines, on l’oxigen és escàs, en sediments costaners, en llacs o en plantes de tractament d’aigües residuals.
-       Ecològicament, gràcies al procés anammox, aquests bacteris s’utilitzen en el tractament d’aigües residuals amb el fi d’oxidar completament l’amoni a dinitrogen gas, en condicions anaeròbies. S’estima que un 50% del dinitrogen en ambients marins és causat per la reacció d’aquest microorganisme.


·      Altres característiques, aplicacions o problemàtiques:
-      És un bacteri molt útil per la depuració de les aigües (elimina el nitrogen)mitjançant l’anammox, ja que l’aplicació d’aquest procés, de l’eliminació de l’amoni en aigües estancades sense requeriment d’oxigen, en comparació amb altres bacteris aerobis amb la mateixa funció, redueix un 90% els costs energètics.

-       La temperatura optima perquè es produeixi l’activitat de l’anammox és entre 30 i 35ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada